PRACHTIG RUSLAND - MOSKOU & ST. PETERSBURG.
PRACHTIG RUSLAND - MOSKOU & ST. PETERSBURG, 10-DAAGSE VLIEG- BUSREIS.
Martin zijn ouders zijn 50 jaar getrouwd. Gezien onze kleine familie besluiten Pa en Ma dit met een reis te vieren. Zij bieden ons aan deze reis geheel verzorgd samen met hun te gaan maken in de week van hun trouwdag. Pa en Ma beide niet meer zo vlot ter been kiezen bewust voor deze "SRC-ouderenreis". Een organisatie waar wij zelf niet zo snel meer zullen boeken, gezien de aard van de reis en de service van de reisorganisatie in Nederland.

Algemeen:
Maak kennis met een land van uitersten tijdens deze afwisselende rondreis. Reisleidster Emma (roodkapje) leidt u er graag rond. 'Deze reis vol contrasten biedt u Rusland in een notendop, een land vol tegenstellingen. We beleven het drukke en "bruisende" Moskou, een stad vol historie en cultuur, maar ook een stad vol hectiek van het moderne leven. Het eenvoudige en rustige landleven zien we buiten Moskou, onder andere in het betoverende Soezdal, waar u zich in de 19e eeuw waant. Karakteristieke houten huisjes, prachtige kerken en kathedralen en adembenemend mooie kloosters bepalen het beeld van het Russische platteland. En dan het wonderschone St.Petersburg, waar we teruggaan naar de tijd van de Romanov tsaren. Hier zien we 's werelds grootste kunstschatten in de Hermitage. U zult zich verbazen over de vele gezichten van Rusland.'
INFO
Hotels
U verblijft in toeristenklassehotels. In Vladimir en in Tver overnacht u in, naar Nederlandse begrippen, zeer eenvoudige hotels. De overige hotels tijdens de rondreis zijn naar Russische begrippen goede hotels. Realiseert u zich echter dat onderhoud, service en maaltijden niet helemaal overeenkomen met onze westerse normen. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met bad of douche en toilet.

SRC PRACHTIG RUSLAND VAN DAG TOT DAG
Dag 1: Kennismaking met Moskou
Direct na aankomst in Moskou maken we een rondrit voor een eerste kennismaking met de stad. Onderweg zien we het Witte Huis, waar Boris Jeltsin geschiedenis schreef. De 'skyline' van de Russische hoofdstad, met de zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen, maakt dat u zich echt in een andere wereld waant. Een van deze gebouwen, de universiteit, zien we van dichtbij wanneer we stoppen bij de Vorobievy heuvels, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de stad. (ca. 60 km).

Dag 2: Monumentaal Moskou
Uw reisleider neemt u mee voor een bijzondere tocht langs enkele metrostations. Deze ondergrondse paleizen werden gebouwd onder Stalin en door de communistische partij voor propagandadoeleinden gebruikt. Vervolgens bezoeken we het oude hart van de stad, waar onder andere het Kremlin, het Rode Plein, de Alexandertuinen, het Lenin-mausoleum en de Wasiliuskathedraal zijn gelegen. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Moskou verder verkennen. Tegenover het Kremlin bevindt zich het voormalig staatswarenhuis Gum, dat een bezoek zeker waard is! Of gaat u liever naar de Tretjakov Galerij? Dit museum biedt een overzicht van de Russische kunst en herbergt een fraaie iconencollectie. (ca. 20 km)

Dag 3: Schitterend Soezdal
Vanaf Moskou reizen we oostwaarts naar de Gouden Ring. Na een heerlijke traditionele lunch, aangeboden door SRC-Cultuurvakanties, verkennen we Soezdal. Soezdal, ook behorend tot de Gouden Ring, is een van de oudste en mooiste stadjes van Rusland. We bezoeken hier het openluchtmuseum met fraaie voorbeelden van architectuur uit de regio, en het kremlin met de Kremlinkathedraal uit 1225. Tenslotte brengen we een bezoek aan het Pokrovskiklooster, een 16e-eeuws vrouwenklooster. De komende twee nachten verblijven we in Vladimir. (ca. 280 km)

Dag 4: Vladimir
Vanochtend heeft u de mogelijkheid Soezdal, nu een dorp met 12.000 inwoners, zelf te verkennen. Hierna rijden we terug naar het fraaie Vladimir, gesticht in de 12e eeuw door Vladimir II. Uit deze tijd stammen ook de imposante gouden poort, de werkelijk oogstrelende Uspenskikathedraal en de Demitriuskathedraal. 's Avonds wordt het diner opgeluisterd door een folkloristisch dans- en muziekensemble. (ca. 80 km)

Dag 5: Sergejev Posad en Tver
We reizen westwaarts naar Tver. Onderweg bezoeken we het belangrijkste Russische bedevaartsoord: Sergejev Posad. We bezoeken hier het Drievuldigheids- en Sergiusklooster met drie nog in gebruik zijnde kerken, waaronder de zeer markante Maria-Hemelvaartkerk. We komen voor het diner in Tver aan. (ca. 400 km)

Dag 6: Theeceremonie in Tver
In Tver beginnen we onze bezichtiging met een stadsrondrit. We bezoeken vervolgens het etnologisch museum en u maakt in het Samovar Museum kennis met het Russische theeritueel. 's Middags reizen we door naar Novgorod. (ca. 380 km)

Dag 7: Novgorod en St.Petersburg
Novgorod is een van de oudste Russische steden. We bezoeken hier het kremlin met het monument '1000 Jaar Rusland' en de St.Sophiakathedraal. In deze kerk bewonderen we de iconen. Aan de overkant van de Volkhovrivier maken we een korte tour langs de diverse, in het groen liggende witte kerkjes. Na de lunch reizen we in ongeveer drie uur naar St.Petersburg. Na aankomst maken we een korte stadsrondrit voor een eerste kennismaking met deze fantastische stad. (ca. 200 km)

Dag 8: De Hermitage
We vervolgen onze kennismaking met St.Petersburg en zien de pantserkruiser Aurora. In 1917 begon de Russische revolutie met een van dit oorlogsschip afgevuurd schot. Hierna brengen we een bezoek aan de Petrus en Paulusvesting met de markante kathedraal. Aansluitend gaan we naar het Mekka van de kunst: de Hermitage! Een totale oppervlakte van meer dan 100.000 m2, 360 expositieruimten en bijna drie miljoen kunstvoorwerpen. U zult uw ogen uitkijken en genieten van de collectie, die varieert van de klassieke oudheid tot de Hollandse meesters. Schilderijen van Rembrandt worden afgewisseld met beelden van Rodin. Vergeet u vooral niet naar het gebouw zelf te kijken, ook dat is een waar kunstwerk! (ca. 20 km)

Dag 9: Tsarskoje Selo
Tsarskoje Selo, ofwel tsarendorp, is altijd een van de favoriete buitenverblijven van de tsaren geweest. Dit blijkt ook uit de diverse bouwstijlen, die in het complex te vinden zijn. We bekijken het barokke Katherinapaleis en zien tijdens een wandeling door het park voorbeelden van het classicisme en de neogotiek. (ca. 60 km)

Dag 10 - Reisdag
St.Petersburg - Amsterdam Vanochtend vertrekken we naar het vliegveld. Onderweg bezoeken we het oorlogsmonument van Petersburg. 's Middags vliegen we via Kopenhagen terug naar Nederland. (ca. 40 km)
Copyright © 2006 Tekst: SRC Laatste wijziging: 28 december 2006