SPECIAL TRAFIC: THE WILD WEST
SPECIAL TRAFIC: THE WILD WEST
Ervaar de wonderen van het westen tijdens deze 22-daagse autoreis door de provincies British Columbia en Alberta. Combineer de stad Vancouver met de prachtige natuur van de Rocky Mountains. Hoogtepunten vormen zeker Wells Gray, Banff en Jasper. Minder bekend, maar niet minder mooi zijn de kleinere parken van Kootenay en Manning. Een aantal dagen ingebouwd om te genieten van de natuur en het wild (beren, elanden en de grote wapitiherten) komt tot in de dorpjes! Zie de grote Columbia Glacier en maak bijvoorbeeld een uitstapje naar Canmore voor een wildwater avontuur. Eventjes terug in Vancouver voordat u de oversteek maakt naar het Vancouver Island via het plaatsje Powell River. Uniek in deze reis zijn de twee nachten in Tofino aan de westkust van het eiland, met het regenwoud en de walvissen in het Pacific Rim National Park. Via de hoofdstad Victoria keert u per boot terug naar Vancouver, waar deze spectaculaire autoreis eindigt.
ROUTE 24-DAAGSE REIS:
Dag 1 vlucht naar Vancouver met KLM
Dag 2 Vancouver - Merritt (270 km)
Dag 3 Merritt - Clearwater (260 km)
Dag 4 Wells Gray Provincial Park
Dag 5 Clearwater - Jasper (340 km)
Dag 6 Jasper NP
Dag 7 Jasper - Bannf (285 km)
Dag 8 Banff NP en omgeving
Dag 9 Banff - Radium Hot Springs (155 km)
Dag 10 Radium Hot Springs - Fort Steele - Nelson (380 km)
Dag 11 Nelson - Vernon (397 km)
Dag 12 Vernon - Osoyoos (260 km)
Dag 13 Osoyoos - Manning Park (160 km)
Dag 14 Manning Park - Whistler (350 km)
Dag 15 Whistler - Powell River (125 km)
Dag 16 Powell River - Campbell River (60 km)
Dag 17 Campbell River - Tofino (285 km)
Dag 18 Pacific Rim National Park
Dag 19 Tofino - Nanaimo (155 km)
Dag 20 Nanaimo - Chemainus - Victoria (115 km)
Dag 21 Victoria
Dag 22 Victoria - Vancouver (70 km)
Dag 23 terugvlucht naar Amstedam met KLM
Dag 24 aankomst in Amsterdam
AANGEPASTE ROUTEKAART
DE KEUZE
DE KEUZE
Canada met haar uitgestrekte natuur, walvissen en beren stond altijd nog op het verlanglijstje. Een eerste kennismaking met het land, dus we kiezen voor een kennismakingsreis. Een auto/hotelreis vinden we te Amerikaans, maar kamperen is zeker niet onze hobby. Wat kunnen we doen?

Vier reisgidsen van gerenomeerde reisorganisaties selecteren we en nemen deze grondig door. We hebben uitgekozen Jan Doets, Special Traffic, Wereld Contact en Askja Reizen. De voorkeur gaat uit naar een rondreis met een camper, maar veel camperreizen zijn er niet. We nemen daarom de autoreis The Wild West van Special Traffic als uitgangspunt, een rondreis van drie weken vanuit Vancouver. Over de camper zijn we het snel eens, deze moet ruim en luxe zijn. Aanbod genoeg, maar Fraserway wordt door de meeste reisorganisaties als beste aanbevolen. We kiezen voor de grootste camper die zij hebben, een exemplaar van 8.75 meter lang en 2.5 meter breed, voorzien van alle luxe.

Offertes van de vier reisorganisaties vertonen veel verschillen, maar na het nodige speurwerk blijkt Jan Doets op de prijs van de camper veruit de goedkoopste. Daar boeken we de reis!
PRAKTISCHE LINKJES
PRAKTISCHE LINKJES
PRAKTISCHE LINKJES
AANGEPAST PROGRAMMA, VAN DAG TOT DAG
1e dag: Amsterdam-Vancouver
Vertrek naar Vancouver. Met een tijdsverschil van 9 uur, vlieg je een "korte" tijd naar Canada. Na aankomst neemt u de taxi naar het gereserveerde hotel downtown in Vancouver.

2e dag: Vancouver-Merritt (270 km)
Vroeg wordt u opgehaald door Fraserway pickup service, om de camper op te halen. Na een uur uitleg en het doen van boodschappen gaat u op pad. Via de Trans-Canada Highway verlaat u Vancouver in oostelijke richting. Breng een kort bezoek aan Harrison Hot Springs met zijn warme mineraalbronnen voordat u het dal van de Fraser River volgt naar Lytton. Kijk uit naar 'rafters' op de rivier voor u in Merritt aankomt voor de overnachting.

3e dag: Merritt - Clearwater (260 km)
Vanmorgen volgt u een gedeelte van de Yellowhead Highway richting Kamloops, een plaatsje uit 1812, de tijd van de pelsjager van de Hudson Bay Company. Rond Clearwater kunt u vele activiteiten ondernemen, zoals wandelen. Een aanrader is een boottochtje over het Dutch Lake. Overnachting in het park of in Clearwater.

4e dag: Wells Gray Provincial Park
Een volle dag om in het Wells Gray Park, één van de grotere parken in Canada, te genieten van het buitenleven. U kunt gaan 'hiken' of een fiets huren, maar het park staat vooral bekend om het water en de watervalletjes. Op de vijf meren en talrijke riviertjes kunt u een bootje huren. U kunt hier als excursie vandaag een dagtocht paardrijden of kanoën (inclusief lunch).

5e dag: Clearwater-Jasper (340 km)
U volgt de Yellowhead Highway door een gebied dat bij u het Canada-gevoel zal oproepen. Bergen, bossen, kleine dorpjes en boerderijtjes. U volgt de voetsporen van Tete Jaune, een blonde Indiaan die lang geleden de eerste pioniers en pelsjagers over de bergen leidde. Via de hoogste berg in de Rockies, Mt. Robson, bereikt u het Jasper National Park voor de overnachting.

6e dag: Jasper NP (285 km)
Vandaag de tijd om Mount Robson NP en Jasper NP beter te verkennen.

7e dag: Jasper-Banff (285 km)
Een vroeg vertrek vandaag, want één van de hoogtepunten staat op het programma. U volgt de Icefields Parkway helemaal tot aan Lake Louise. Onderweg zult u talrijke stops maken, waaronder zeker bij de Athabasca Glacier! Of maak een tochtje per snowcoach over de Columbia Icefield. Inmiddels bent u in het Banff National Park, waar u in het plaatsje Banff zelf kunt overnachten.

8e dag: Banff
Een dag voor het Canadese buitenleven. U kunt wandeltochten maken in het park, op zoek naar het wild, of per gondel naar de Sulphur Mountain! Genieten van de bergen en de frisse Canadese buitenlucht. Vandaag rijdt u naar Canmore waar u een 25 minuten durende helikoptervlucht over het Banff National Park kunt maken.

9e dag: Banff - Radium Hot Springs (155 km)
Vanuit Banff is het slechts een korte afstand naar het Kootenay National Park, gedomineerd door hoge pieken, gletsjers, diepe dalen en kristalblauwe meren. In het park zelf of in Radium Hot Springs kunt u de zwavelbronnen bezoeken.

10e dag: Radiumn Hot Springs-Fort Steele-Nelson (380 km)
Door het berggebied van Purcell bereikt u Fort Steele, een oud mijnstadje uit 1864. In Fort Steele Heritage Town wordt de geschiedenis uit de tijd van de pelsjagers en de 19e-eeuwse handelspost nog levend gehouden. Later in de middag komt u aan in Nelson, de 'Heritage Capital of Western Canada', ook een stadje met veel historie uit de tijd van 'bonanza'.

11e dag: Nelson-Vernon (397 km)
Door het berggebied voert vandaag een afwisselende route naar Vernon.

12e dag: Vernon-Osoyoos (260 km)
Vandaag rijdt u door het fruit- en wijngebied van Canada. Onderweg bent u in de gelegenheid bij verschillende bekende Canadese wijnhuizen een bezoek te brengen. U passeert vandaag Kelowna en komt tegen de avond aan in Osoyoos voor de overnachting.

13e dag: Osoyoos-Manning Park (160 km)
Onderweg vanuit Osoyoos komt u langs het Oliver Park, de enige woestijn in Canada. Vanmiddag kunt u rustig wandelingen maken door het Manning Park, een subalpine gebied met uitgestrekte weiden en een grote verscheidenheid aan vegetatie. U kunt overnachten in het park.

14e dag: Manning Park-Whistler (350 km)
Via het oude goudzoekersplaatsje Hope rijdt u langs de Fraser River naar de ruige Pacific Coast. Spectaculair is de Sea to Sky Highway die u naar Whistler brengt, niet alleen 's winters een klein paradijs.

15e dag: Whistler-Powell River (125 km)
Vandaag rijdt u langs de beroemde Sunshine Coast. Ruige kust en fjorden. U zult twee keer per veerboot over moeten steken voor u aankomt in Powell River, dat tegen het kustgebergte is aangeplakt.

16e dag: Powell River-Quadra Island (60 km)
Onderweg per veerboot, voor ongeveer 62 CA$, over de Strait of Georgia kunt u al uitkijken naar de walvissen, waaronder de 'killer whale'. Bij aankomst op Vancouver Island rijdt u door een vruchtbaar landschap voor u bij Campbell River in een bosrijk gebied aankomt met riviertjes vol met zalm. Voor de overnachting neemt u nog een kleine veerboot naar Quadra Island, voor ongeveer 42 CA$.

17e dag: Quadra Island-Tofino (285 km)
Vandaag steekt u Vancouver Island over naar de Pacific Coast. U rijdt hier door regenwoud en parken, een leefgebied van beren, wolven en de cougar. Overnachting in Tofino, aan de westkust van het eiland.

18e dag: Pacific Rim National Park
Een dag voor het Pacific Rim National Park. U kunt wandelen langs de ruige kust, over het strand van Long Beach. Een absolute must is vandaag de 3 uur durende walvisexcursie vanuit Tofino!

19e dag: Tofino-Nanaimo (155 km)
Vanmorgen rijdt u via dezelfde weg terug om het eiland opnieuw te doorkruisen. Onderweg kunt u Horne Lake Caves, Cathedral Grove of Little Qualicum Falls bezoeken. Vroeg in middag arriveert u in het lieflijke plaatsje Nanaimo, in het centrum van de bosbouw en tegenwoordig een drukke vissershaven.

20e dag: Nanaimo-Chemainus-Victoria (115 km)
Vervolg uw weg langs de kust en rijd via de mooie Malahat Drive. U moet zeker een stop maken in Chemainus, bekend om de 32 grote muurschilderingen op de openbare gebouwen. Voor de overnachting komt u aan in Victoria, de hoofdstad van British Columbia, met een zeer Britse sfeer. Bezoek de parlementsgebouwen en drink 'high tea' in het Empress Hotel.

21e dag: Extra dag in Victoria
Een extra dag om deze mooie stad te bekijken.

22e dag: Victoria-Vancouver (70 km)
U heeft vanmorgen nog tijd voor de stad of zelfs voor een bezoek aan Butchart Gardens voor u per veerboot, voor ongeveer 110, CA$ terugkeert naar het vasteland. Eenmaal in Tsawwassen is het nog een klein stukje naar het hotel.

23e dag: Vancouver-Amsterdam
's Morgens vroeg levert u de camper in bij Fraserway. De vlucht is in het begin van de vanmiddag, dus u kunt daarna richting het vliegveld gaan. Op de luchthaven checkt u in voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

24e dag: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Copyright © 2006 Tekst: Basis van Special Traffic Laatste wijziging: 28 december 2006