9-DAAGSE WANDELREIS LANGS PENSIONS MET VERLENGING BARCELONA.
Ten noordoosten van Barcelona ligt het groene hart van Catalunya. Gebruik makend van een uitgebreid netwerk aan gemarkeerde wandelpaden, leert u tijdens deze reis dit groene én historische achterland kennen. Terwijl u van de ene schilderachtige dorpskern naar de andere loopt, geniet u van weidse uitzichten over de grillig gevormde canyons rondom het stuwmeer van Sau of van de stilte in de uitgestrekte mediterrane bossen van het Parque Nacional de Montseny. Stokoude boerenhoeves en intieme Romaanse kerkjes vormen het culturele erfgoed van dit deel van Catalonië. U overnacht zes nachten in sfeervolle Casas de Pagés, boerenhoeves die tot rurale pensionnetjes zijn omgebouwd (uit de 11e, 15 en 16e eeuw), waar u hartelijk zult worden ontvangen en op eerlijke Catalaanse kost zult worden verrast. De overige dagen slaapt u in een comfortabel hotel en een eenvoudig pension
12-DAAGSE PROGRAMMA (incl. verlengling):

Dag 01 vlucht via Barcelona
Dag 02 Tavérnoles, wandeling B
Dag 03 Tavérnoles, wandeling C
Dag 04 Tavertet, wandeling D
Dag 05 Tavertet, wandeling E
Dag 06 Sant Julia de Vilatorta, wandeling F
Dag 07 El Brul, wandeling G
Dag 08 El Brul, boottocht naar Napels
Dag 09 Montsenyï
Dag 10 Barcelona
Dag 11 Barcelona
Dag 12 vlucht naar Amsterdam

SNP CATALONIË: VAN DAG TOT DAG
1e dag, vlucht naar Barcelona.
Aankomst in Barcelona. Tijd genoeg om een rondwandeling te maken door het centrum.

2e dag, Tavérnoles.
Aankomst in Tavérnoles. Als u tijd heeft, is het een aanrader een rondwandeling te maken door het mooie gothische centrum van Vic, dat een onmiskenbaar mediterrane sfeer uitademt. Overnachting in een boerenhoeve uit de 15e eeuw.

3e dag, Tavérnoles.
Wandeltijd 3,5 of 7 uur. Keuze uit een korte wandeling door het vrij vlakke agrarische landschap rondom Tavérnoles, waarbij u onderweg drie romaanse kerkjes en een preromaanse kasteelruine aandoet, of een zwaardere tocht naar San Pere de Casseres: één van Catalunya's mooiste romaanse kloosters, gelegen op een uitloper in het stuwmeer van Sau.

4e dag, Tavertet.
Wandeltijd 6,5 uur. De zwaarste tocht van de reis voert vanuit de beboste heuvels eerst omlaag naar het stuwmeer van Sau en vervolgens steil omhoog naar Tavertet, een stokoud dorpje dat als een adelaarsnest gelegen is aan de rand van een hoogvlakte. Vanuit uw 11e eeuwse onderkomen heeft u een schitterend uitzicht over de canyons in de omgeving; de zgn. cingles.

5e dag, Tavertet.
Wandeltijd 3,5 uur. Op het programma staat een korte rondwandeling over de hoogvlakte van Tavertet. Onderweg heeft u mooi zicht op de canyons én de besneeuwde Pyreneeën in de verte. Een dag rusten op het terras van uw Casa de Pagés kan natuurlijk ook.

KAARTJE
Rode spots van bezochte plaatsen
6e dag, Sant Julia de Vilatorta.
Wandeltijd 7,5 uur. Eenmaal weer afgedaald naar het stuwmeer en opnieuw het steile pad naar boven beklommen loopt u over een bergrug naar Sant Julia de Vilatorta, een statig dorpje in de buurt van Vic. Onderweg passeert u het gerestaureerde kloosterkasteeltje van Sant Llorenc el Munt.

7e dag, El Brull.
Wandeltijd 5-6 uur. Verder over de beboste bergrug naar een afgelegen pelgrimsoord, waarna het landschap zich opent en u afdaalt naar de historische dorpskernen van Seva en El Brull. De tocht eindigt in een biologische boerderij in het nationale park Montseny, door de Unesco uitgeroepen tot 'reserve de la biosphère' vanwege de grote variatie aan geologische formaties en klimaten die op hun beurt tot zeer gevarieerde ecosystemen leiden.
Vic en omgeving.
8e dag, El Brull.
Wandeltijd 3-5 uur. U heeft keuze uit meerdere rondwandelingen vanaf El Brull, waarbij u kennismaakt met de verschillende typen bos in het park. Op verzoek kunt u een ezel mee krijgen die uw bagage, lunch etc. draagt.

9e dag, Montseny.

Vandaag loopt u eerst via de pas Colformic (1145m) naar de hoogvlakte Pla de Calma, om vervolgens door dichte mediterrane bossen in het hart van het park af te dalen naar het gehucht Montseny. Totale wandeltijd 6 uur.

10e dag, terugreis naar Barcelona.
Vandaag reist u per trein terug naar Barcelona.

11e dag, vrij verblijf Barcelona

12e dag, terugreis Amsterdam
Barcelona by night.
Copyright © 2006 Tekst: SNP Laatste wijziging: 15 december 2006