ITALIE/CINQUE TERRE: 9-daagse wandelreis vanuit hotel en agriturismo.
Italië/Cinque Terre: 9-daagse wandelreis vanuit hotel en agriturismo.
Cinque Terre, oftewel 'vijf dorpjes', hebben hun naam gegeven aan dit deel van de Ligurische kust, bij ons beter bekend als de bloemenrivièra. Deze vijf pittoreske dorpjes, per auto vrijwel onbereikbaar, worden onderling verbonden door een spoorlijntje én door één van de mooiste kustwandelpaden van Europa. Wandelend langs deze route heeft u continue panorama's over zee en over de op terrassen bewerkte heuvels. Door muurtjes begrensde olijf- en citroenboomgaarden wisselen af met kleine wijngaarden van de beroemde lokale witte wijn. En natuurlijk overal die prachtige bloemen! Ook trekt u landinwaarts door de geurende maquisheuvels en bereikt u plaatsen waar geen toerist komt. U maakt twee kleine trektochten langs pensions en een aantal dagwandelingen vanuit Monterosso Alba. In de dorpjes is het goed vertoeven; zeker op een terrasje met zo'n ijskoud glas Cinqueterrewijn.
11-Daagse programma:
Dag 01 vlucht naar Florence
Dag 02 treinreis naar Levanto
Dag 03 Levanto
Dag 04 Pavi
Dag 05 Pavi
Dag 06 Monterosso
Dag 07 Monterosso
Dag 08 Monterosso
Dag 09 Monterosso
Dag 10 Pisa, Florence
Dag 11 vlucht naar Amsterdam

Zwaarte reis **
Kaartje
SNP: VAN DAG TOT DAG
1e dag, Florence.
Vrij verblijf in deze stad vol bezienswaardigheden.

2e dag, Levanto.
Treinreis naar Levanto, waar u alvast het historische centrum kunt bezoeken.

3e dag, Levanto.
7uur. Langs de kust met schitterende uitzichten op zee. Door bossen en dicht struikgewas loopt u naar Framura, een van de gehuchten die al bewoond wordt sinds het jaar 1000. Let u op de zeldzame rode kleur van de rotsen, ook wel rode marmer genoemd. Korte variant mogelijk.

4e dag, Pavi.
5,5uur. Door middeleeuwse dorpjes in de vallei bij Levanto klimt u naar de Monte Bardellone (600m), gelegen op het grensgebied van alpiene en mediterrane klimaatsinvloeden. Genietend van het uitzicht loopt u verder het achterland in.

5e dag, Pavi.
6uur. Rondwandeling naar het hoogste punt van de Cinque Terre, de Monte Malpertuso (815m). Door kastanje- en eikenbossen daalt u af, bij het riviertje Fosso del Trezzo klimt u weer omhoog. U volgt een panoramarijk pad.

6e dag, Monterosso.
5uur. Onderweg passeert u het zusterklooster van de Madonna del Reggio voor u over een kronkelend voetpad het sanctuarium van Soviore bereikt. Over oude pelgrimspaden bereikt u Monterosso, het grootste plaatsje van de Cinque Terre.

7e dag, Monterosso.
5uur. Per trein naar Riomaggiore. De klassieke wandeling langs alle vijf de plaatsjes. Hooggelegen paden, met uitzicht op het vissersdorpje Manarola, leiden u door de vochtige, weelderige begroeiing van de macchie mediterranee.

8e dag, Monterosso.
5uur. Naar het strategisch gelegen klooster (11e eeuw) van Sant' Antonio, vroeger uitkijkpost voor vijandelijke schepen van de Saracenen. Natuurlijk schitterend uitzicht over de omgeving tot u terugkeert in Monterosso.

9e dag, Monterosso.
6uur. Een zeer afwisselende tocht door een prachtig dennenbos en langs witte kalkrotsen. U komt uiteindelijk in het middeleeuwse Portovenere, dat gelegen tussen kleurrijke rotsen een inspiratiebron vormde voor bekende schrijvers als Byron en Shelley.

10e dag, Pisa - Florence.
Na het ontbijt eindigt uw arrangement. Treinreis naar Pisa, om de broemdheden van deze stad te bekijken. Doorreis naar Florence.

11e dag, Amsterdam.
Terugvlucht naar Amsterdam.

Copyright © 2006 Tekst: SNP Laatste wijziging: 22 oktober 2006