14 DAGEN MET CLUB ESCOLETTE NAAR ATHENE EN AEGINA
Onze eerste "verre" reis. Club Escolette stond voor jongerenreizen, waarbij je behalve het strand ook veel leuke excursies kon maken. Griekenland was tot die tijd een land geweest uit de oudheid, uit stoffige geschiedenisboeken. En tijdens deze eerste vakantie ging die geschiedenis ineens "leven", door het zien, maar vooral het beleven. Het beleven er staan, zien hoe groot het is, het aanraken en beseffen dat je daar staat bij werkelij iets dat al eeuwen oud is.

HET PLAN WAT WE BEDACHT HADDEN
Week 1 - Athene en Glyfada en excursies
Week 2 - Aegina en de boottocht naar Poros en Hydra
GEMAAKTE ROUTE

BESCHRIJVING 1983

Dag 1, Vliegreis Amsterdam naar Athene
Vandaag vliegt u naar Athene met Transavia. Vanaf de luchthaven gaat u naar het hotel in Glyfada (15 km. van Athene). Het is al avond, dus nog even ergens iets eten met de groep, want een kennismaking met de Griekse keuken is altijd leuk.

Dag 2-7, Athene en excursies ...
Athene.

We bezoeken in Athene het presidentiele paleis in het centrum en zien de wisseling van de erewacht. De erewacht met de rode ves op het hoofd en de nog meer bekend pantofel schoenen aan de voeten. Die pantofels met zo'n bolletjes voorop de neus.
Een wandeling door de stad naar de Lykabettusberg die bekroond is met het Heilige George kerkje. Je hebt er een mooi uitzicht op de Akropolis. Even langs de universiteit en de nationale bibliotheek en ook nog even een eeuwen oud kerkje tussen de moderne flats midden in de stad. Na een terrasje gaan we verder naar de Akropolis met zijn Parthenon en een bezoek aan het amphitheater.

Glyfada.

Glyfada, bestaat uit hotels, zee en strand. Als groep zijn we verdeeld over twee hotels. De vliegtuigen voor Athene komen rakelings over vliegen, en dat om de 5 - 10 minuten. Maar verder heeft het een prima strand met waterfietsen etc. De dames van de groep liggen graag op een rijtje te bakken. Fameus om te zien zijn de Engelse jongeren, wit als krantenpapier storten ze zich in de zon tot ze vuurrood verbrand zijn. Om de pijn te verdoven zuipen ze zich helemaal klem, kotsen in het zwembad van het hotel en liggen KO de hele ochtend op bed. Iets geleerd ? Nee, gewoon weer hetzelfde ritueel dag na dag. In zo'n hotel wil je volgend jaar dus niet meer zitten.

Een excursie naar het oude Korinthie.

In meerdere kleine Suzuki's gaan we op pad. We passeren het kanaal van Korinthie en komen bij oude ruines. Opvallend veel bewaard gebleven van tempels en oude marktpleinen. Het landschap ziet er droog en dor uit, een korte pauze bij de souvenirkraampjes en fruitstalletjes onderweg zijn een leuke onderbreking. We bezoeken de tempel van Apollo, de vlakte van Mycene, Argolis, Naphlion, Epidaurus en dan natuurlijk weer tijd om te zwemmen.

Een excursie naar het oude Orakel van Dephi.

Het Orakel van Delphi ligt echt de andere kant op en bezoeken we dus op een aparte dag. Het is een lanfge rit, maar een bezoek meer dan waard.

Dag 8-13, Aegina en eilanden trip ...
Eilanden trip.
Met een boot "Hermes" varen we weg uit Athene. Opvallend veel scheepswrakken en verlaten/vervallen schepen voor de kust. Onze groep ligt te zonnen op het dek. We bezoeken o.a. Poros, maar Hydra is echt een prachtig. Bijna geen toeristen, Griekse molens, ezeltjes, een Griekse priester en een pitoresk haventje waar de inktvis hangt te drogen over de balkonhekjes.
Aegina.
Het heeft een tempel en je kunt er een leuke brommertjes tour maken om het eiland verder te verkennen. We bezoeken een klooster waar de dames een omslagdoek krijgen om zedig het klooster te mogen bezoeken. Iedere avond vaste prik naar Zorba's Disco, waar het er minder zedig aan toe gaat.

Dag 13, Athene ?
In verband met de terugvlucht vanuit Athene reizen we terug naar de hoofdstad. We hebben hier als afscheid nog een Griekse avond. Nooit geweten dat buikdansen ook een "Griekse" gewoonte was. Het volksdansje in ieder geval wel.

Copyright © 2014 Tekst: Martin 2014 Laatste wijziging: 31 juli 2016